maandag 18 augustus 2014

Orlando.

Na ons bezoek aan Cape Canaveral was ons huis drie nachten Orlando.
Lekker centraal gelegen en alles binnen hand en vooral loop-bereik. We zitten aan International Drive en dat is de drukste weg recht door Orlando en mateloos populair vanwege al zijn attracties.

Zaterdag hadden we een airboat tour gepland maar dat liep anders.Aangekomen bleek dat je van te voren moest reserveren. In het hartje Everglades stikt het van de toeren maar hier zijn en maar een paar en dus was een reservering nodig. Jammer genoeg hadden we die niet maar geen nood op naar Gator Land. Daar struikel je letterlijk over de alligators.
Achteraf gezien was onze pech nog een zegen ook. Het was loei heet en we waren vast en zeker opgevreten door de muggen. Loes en Lois waren bijzonder dapper. Op de foto met een alligator en een slang. Brrrrr ik ril er nog van.
Om een uur of vijf zwaaiden de alli's ons uit en op naar de Florida Mall. Die moet je gezien hebben. Groot,lawaaierig,bont,druk, men komt woorden te kort om dit wonder van commercie te beschrijven. Shoppen,shoppen,shoppen dus en na een lekker maaltje bij de Red Lobster keerden we voldaan hotel waarts.

Gisteren was het Zondag maar dat mag in Orlando de pret niet drukken. De bonte stoet  van plezier en vermeack opent om tien uur zijn deuren en omdat we vandaag bij de buren op bezoek gingen kon de auto een dagje uitrusten.
We hebben als eerste de koude wereld van de gezonken Titanic bezocht. Indrukwekkend en vooral verbazingwekkend. We hebben eigenlijk nooit gehoord dat de meeste slachtoffers niet verdronken zijn maar gestikt aan bevroren longen.  Een net zo wrede dood.
Daarna was Body Worlds aan de beurt. Het menselijk lichaam in plakjes en alle teerheid bloot gesteld. een ding hebben we daar wel heel goed geleerd. Het menselijk lichaam is heeeeeeeel erg kwetsbaar. Het is eigenlijk een Godswonder dat er niet meer misgaat zelfs bij een klein ongelukje.

Vandaag gaan we richting Mickey waar we vijf nachtjes slapen.

 Tot morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten