zondag 3 augustus 2014

Ladies and gentlemen........

We present the greatest show on earth.
Vandaag is het tijd om bij John en Mabel Ringeling op bezoek te gaan.
Nadat we in het centrum uit de luxe trein gestapt zijn stappen we in de aldaar wachtende Silver Ghost Shadow van John die ons comfortabel naar zijn huis brengt. De massief eiken deuren openen zich en daar staan John en Mabel op ons te wachten met hun staf personeel.
 Aaaaaaa de vervlogen gilden years maar de sfeer hang nog steeds in en om het huis.

Het huis,de tentoonstellingen en de kunstcollectie van dit echtpaar kent zijn weerga niet. Er is letterlijk met miljoenen gestrooid maar wel ten goede van de plaatselijke bevolking. De erfenis van de Ringlings kwam geheel aan de stad Sarasota en vele miljoenen vanuit de hele wereld genieten nog dagelijks van de vruchten die nagelaten werden.

Na de Ringlings ontdekten we nog een ander "museum". Spekkie van Ralph zijn bekkie een old timer museum. Nou moet ik eerlijk bekennen dat Loes en ik de vogel al af hadden. Maar goed met frisse moed naar binnen.Er stond van alles en de mannekes en Lois genoten volop. The old ladies liepen van bankje naar bankje en we kwamen samen tot de conclusie dat dit een uit de hand gelopen hobby van de eigenaar was. en dan slaat de meligheid toe. Sorry.sorry lieve dame achter de kassen en Phil de fanatieke schoonmaker/ gids maar de dames uit Stevensweert kregen de slappe lach. Er was geen houden meer aan en de hilariteit bereikte zijn hoogtepunt toen we de kerstversieringen zagen die de toiletten versierden. Augustus,snikheet en de plastic kerststerren stonden vrolijk te bloeien bij de wc potten.Met schaamrood op de wangen werden we bijna naar buiten gesleept door onze nuchtere mannen.

Het was weer en bijzonder leuke dag en na een lekker maaltje bij de Oliv Garden keerden we onder de flitsen van de bliksemgoden naar het hotel terug.


De foto's staan onder: Dag 3. Sarasota.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten