dinsdag 5 augustus 2014

Gainesville en Pebble Hill.

Druk,druk,druk en moe moe moe. Het log is er gisteren bij in geschoten.
Als eerste moesten zeer dringend naar een Lowes. Daar verkochten ze de door Ralph begeerde messen en dus togen we richting bouwmarkt. Nou keus genoeg voor de heren en wij dames vonden er nou niet zoveel maar maar vooruit.

We hadden een rit van twee uurtjes voor de boeg voor we in Gainesville waren. Het Florida History Museum was ons doel.
We hadden dit museum al eens bezocht en tot ons verdriet was de tentoonstelling van de reuzen slang  al weer voorbij en was nu het thema : Van Wolf tot Hond.
Buiten dat waren er vier andere afdelingen elk met een specifiek onderwerp dus meer als genoeg te zien.
complimenten voor mijn Dappere Dodo zus . Ze heeft haar doodsangst voor vlinders overwonnen en is dapper ende vol goeden moed met ons door de vlindertuin gewandeld en er zaten joekels bij hoor.
 Na een paar uur rondgedwaald te hebben en de nodige foto's genomen te hebben zochten we onze auto weer op. En TADA, drumgeroffel, een boete onder de voorruit. Dertig Dollar dus dat viel mee. Poehoe als je gewend bent aan de lijkenpikkersboetes in Nederland was dit een lachertje. Te betalen via internet ook nog ,dus mijn hartje wat wil je nog meer.

Snel naar het hotel en joepie het was Wasdag. Heldere Mien en Miep Kraak hadden al een paar dagen niet kunnen wassen. Wij maar zeulen met bergen was,Tide en softener maar geen wasmachine te bekennen. We hebben ons hartje opgehaald en alles zit weer kraakhelder in onze koffers.

Vanmorgen was het redelijk op tijd ontbijten en naar Pebble Hill.Twee en een half uur rijden en dan nog de plantage zoeken. En ja hoor net als vorige keer niet te vinden. Om een of andere reden kan een navigatiesysteem dit niet vinden en wij hadden er twee in de auto. Enfin uiteindelijk uitgestapt en de weg gevraagd. Met een simpel papiertje en potlood hadden we het zo gevonden.
De plantage liet zich weer van haar beste zijde zien en de magnolia's stonden volop in de knop voor hun tweede bloei dit jaar. Na de huis tour en de rondwandeling was het nog een uurtje rijden naar het hotel. We hebben net gedoucht en gebadderd en het wachten is op me zussie. We slapen midden op een winkelcentrum en de Dollars springen in onze tassen.Het beloofd een spannend avondje te worden en na alle vermoeienissen belonen we ons zelf met een lekkere kreeft bij de Red Lobster.

Tot morgen.

De foto's staan onder dag 5. Gainesville.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten